Regningsarternes Hierarki – Hvad skal man regne først

Regningsarternes Hierarki – Det er hvad man skal regne først.

Når man står og skal regne i matematik findes der en rækkefølge som man skal følge. Den rækkefølge hedder Regningsarternes Hierarki.

Det man skal starte med er altid parenteserne. Man skal se om der er nogle parenteserne i det regnestykke man skal regne. Så hvis der er nogle parenteser, skal man regne ud hvad det giver inden i dem. Man må ikke regne noget anden før man har løst sine parenteser.

Det næste man skal er rødder og potenser. Rødder, er det man kalder kvadratrod, kubikrod og alle de andre, som ligner det som er på billedet i, anden øverste række den venstre. Potenser, er de tal som fx står i anden. Når man har 2 i anden, 4 i tredje o.s.v.. 2 i anden er det samme som 2*2=4 og 4 i tredje er 4*4*4=64.

Det tredje, er gange (multiplikation) og dividere (Division). Her er det faktisk lige meget om man gange eller dividere først. Det vigtigste er at man gør det før man plusser og minusser.

Til sidst, plus (Addition) og minus (Subtraktion). Det er simpelhen det aller sidste man gør. Man må ikke gøre det før man har gjort alle de andre ting. Og her er det også helt lige meget om man laver plus før minus. Eller man laver minus før plus.

Regningsarternes Hierarki er en anden måde at sige, hvilken rækkefølge gør man tingene i. Det er ligesom en opskrift. Man skal følge den for at man kan regne matematik rigtigt. Hvis man bare gør en af tingene i den forkerte rækkefølge, så regner man forkert 99 ud af 100 gange. Man kan jo være heldig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *